Adresse: Solvangvegen 2
  2040 Kløfta
Telefon: 971 97 686
E-post: post@ozone-it.no
Framside Hva er Ozon /
Ozonert vann   
Ozon og miljøet Bruksområder Spørsmål og svar Produkter Om oss

Bruksområder

HYGIENE hygiene
  • God hygiene er en viktig faktor for et sunt liv. Grundig håndvask vil hindre unødvendig smitteoverføring og håndvask med såpe er effektivt, men ikke så effektivt som å vaske hendene med ozonert vann. Ozonert vann er overlegent som desinfiseringsmiddel, det virker hurtig og effektivt. Etter å ha holdt hendene i ozonert vann i ca 30 sekunder vil alle bakterier på huden være drept.
  • Ozonert vann er også bra som hudpleiemiddel. Vanlig hygiene er bra for å holde huden ren. Men ozonert vann gir flere fordeler og vil erstatte både hudlotion og fuktighetskremer. Det kan også brukes for å redusere eller fjerne problemer kviser og urenheter i ansiktet. Ozonert vann benyttes i medisinsk behandling for å rengjøre sår, infeksjoner og brannskader.
  • Det er fordelaktig å bruke ozonert vann til stell av barn ved bleieskift, ettersom det ikke bare dreper bakterier, men også fjerner dårlig lukt. Også stell av liggesår på sengeliggende pasienter gir gode resultater.
  • Tåteflasker, smokker og leker for spedbarn kan med fordel steriliseres med ozonert vann. Derved sparer man seg for vannkoking eller bruk av alkohol til sterilisering.
DRIKKEVANN drikkevann


Ozon er ikke kun bakteriedrepende, men fjerner også rester av klor i drikkevannet. Derved fjernes ubehagelig lukt og smak . Ozonert vann brukt til kaffe eller te vil gi en frisk og god smak. Ozonert vann som skal brukes til drikkevann kan tappes i mugge eller flaske en halv time før bruk. Da vil vannet være uten smak eller lukt av ozon. Ved å plassere vannet i kjøleskapet vil ozonet også fjerne dårlig lukt der.

Ved å skylle munnen med ozonert vann fjernes bakteriene i munnhulen og derved også dårlig ånde.


   
BEHANDLING AV FRUKT OG GRØNNSAKER spinat

Ozonert vann vil også holde salat og andre bladgrønnsaker friske lenger. Ikke bare dreper det bakterier, men reagerer også med etylengassen som dannes og får grønnsakene til å visne. Hvis grønnsakene legges I kjøleskap i en plastpose med litt ozonvann, vil de være like friske selv etter ei uke. Denne egenskapen er av viktighet for restauranter og storkjøkken som på denne måten kan slippe å kaste varer som er oppbevart og behandlet som beskrevet over. Ozonert vann vil også fjerne bakterier og rester av plantevernmidler på frukt og grønnsaker.

Bildene illustrerer forskjellen: Spinaten øverst er lagret som beskrevet over i ozonert vann, mens den nederste er lagret på vanlig måte i kjøleskapet.

 
blomster
BEHANDLING AV BLOMSTER  

Ozonert vann dreper bakterier på overflaten og omvandler hormonell etylen til etylenoksid. Hormonell etylen er det stoffet i plantene som får eksempelvis løvet på trærne til å gulne om høsten. Dessuten vil ozonert vann gi blomstene ekstra oksygentilførsel og bedre holdbarhet.